Subscribe via RSS

1. Pagini din istoria fotografiei

By admin

FOTOMAGICA” este o emisiune despre fotografie adresata giurgiuvenilor si nu numai… Emisiunea, moderata si realizata gratuit de catre Ioan Alexandru Chiru, poate fi urmarita in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 20:00, pe postul local de televiziune Muntenia TV Giurgiu.

Asa cum era normal, prima emisiune a marcat cateva momente din istoria fotografiei, deaorece este imposibil ca intr-o jumatate de ora sa epuizezi exhaustiv acest subiect.

Plecand de la ideea omului de a surprinde un moment oarecare din viata sa, de la desenele rupestre pana la fotografia digitala de astazi, de la camera obscura pana la aparatele digitale foarte performante din zilele noastre, au fost explicate principalele procedee folosite de fotografi de-a lungul timpului pentru fixarea unei imagini pe un suport fizic (daguerotip, colodiu, albumina, gelatina si digital).

S-a vorbit si despre cel mai mare fotograf roman, considerat primul fotograf de razboi din lume, Carol Popp de Szathmáry.

Ca in orice emisiune, sfarsitul a fost marcat de un sfat pentru fotografii amatori. Sfatul emisiunii s-a referit la folosirea acumulatorilor foto pe timp de iarna.

Marti va fi postata in acest articol si inregistrarea emisiunii de aseara… Sa speram ca pe viitor inregistrarea va aparea a doua zi !

Nu uitati ca aveti posibilitatea sa trimiteti intrebari pe adresa de e-mail indicata in pagina de ‘Contact pana marti, la ora 12, deoarece emisiunea va fi inregistrata !

Voi raspunde la orice intrebare legata de fotografie la sfarsitul emisiunii viitoare !

Cu tracul de rigoare caracteristic primei emisiuni… Urmatoarele emisiuni promit ca vor fi mai bune !

Daca nu puteti vedea direct inregistrarea de pe youtube, dati click pe link-ul scurt care va trimite la aceeasi adresa ! http://tinyurl.com/y768j7b5

 

1 Raspuns la 1. Pagini din istoria fotografiei

  1. Mihaita Maracineanu

    FRUMOS!!!INSTRUCTIV…..MERITA­ VAZUT

Postati un comentariu